O firmie

POZNAJ NAS BLIŻEJ

Istniejemy na rynku już od ponad 30 lat!
Mimo, że w tym czasie nasz zakład rozrósł się do sporych rozmiarów wciąż pozostajemy rodzinną firmą o niezmiennych wartościach. Nie stoimy w miejscu. Dzięki naszej pasji i determinacji nasze wyroby są coraz to lepsze, a my jesteśmy z tego dumni!

Historia Zakładów Mięsnych HAM sięga
1991 roku.

Początki były skromne, ale wyznaczyliśmy sobie ambitny cel - produkować mięso i wędliny najwyższej jakości. Trzydzieści lat później, dzięki zdobytemu doświadczeniu, unowocześnieniu produkcji oraz zachowaniu tradycyjnych receptur, firma stała się Śląskim liderem w branży mięsnej. Siedziba naszej firmy oraz nowoczesny zakład produkcyjny wraz z ubojnią mieszczą się w Radzionkowie. Posiadamy doskonale zaopatrzone hurtownie spożywczo-przemysłowe w Radzionkowie i we Wrocławiu oraz sieć sklepów “Szyneczka”. Współpracujemy z hurtowniami, restauracjami i sklepami na terenie całego kraju. Siłą i wartością Zakładów Mięsnych HAM są przede wszystkim ludzie - nasza doświadczona załoga liczy ponad 600 osób. Rodzinna atmosfera, zaangażowanie, pasja oraz ciężka praca składają się na wysoką jakość naszych produktów i ich doskonały smak. Każdego dnia jesteśmy w stanie wyprodukować około 70 ton wyrobów wędliniarskich. Nie spoczywamy jednak na laurach. Zakłady Mięsne HAM to nie tylko mięso i wędliny. Wychodząc naprzeciw zmianom na rynku i oczekiwaniom konsumentów stale rozszerzamy naszą ofertę!

Andrzej
Cichoń

Prezes zarządu

Marek
Cichoń

Prezes zarządu

Nagrody i Certyfikaty

Nasz profesjonalizm został wiele razy dostrzeżony i uhonorowany wyróżnieniami oraz dyplomami. Dbamy również o jak najwyższa jakość naszych produktów, dlatego niezwykle ważne są dla nas zdobyte certyfikaty.

Statuetka Gazele Biznesu 2003 r. potwierdzająca przynależność naszej firmy do grona najbardziej dynamicznie rozwijających się firm w IV edycji Dziennika PULS BIZNESU

Statuetka Firma z Jakością wręczona na XXII Wielkiej Gali Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach

Z okazji 15-to lecia śląskiego Cechu Rzemiosł i Wędliniarzy w Katowicach w dowód uznania za promocję i wspieranie Rzemiosła Rzeźniczo-Wędliniarskiego zostaliśmy udekorowani śląskim toporem

Certyfikat IFS Food IFS Food (International Food Standard) to potwierdzenie, że nasze produkty spełniają najwyższe normy jakości i bezpieczeństwa żywności. To międzynarodowy standard uznany przez GFSI (Global Food Safety Initiative).

Tak smakuje
śląska tradycja!

Śląskie przepisy i tradycja kulinarna – to właśnie chcemy promować w Polsce i poza nią. Dziś nasza firma wytwarza w ciągu doby aż 70 ton wyrobów, które dzięki rozwiniętej sieci dystrybucji szybko znajdują swoich nabywców. Posiadamy własny, nowoczesny tabor specjalistycznych samochodów transportowych, sieć sklepów detalicznych, własne hurtownie oraz jesteśmy obecni w wielu hurtowniach i sieciach sprzedaży na terenie całego kraju!

Smak
i doskonała jakość

Od początku istnienia naszej firmy najważniejsze były dla nas jakość naszych produktów, ich oryginalność i smak. Pragniemy, by nasze wyroby zadowoliły podniebienia nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy. Dlatego też cały proces produkcji nadzoruje zespół doświadczonych specjalistów. Wszystko to w trosce, aby każdy nasz klient był w 100% zadowolony z oferowanych przez nas usług i produktów.