#

Wątróbka wieprzowa duszona
z jabłkami i cebulą!

Wątróbka wieprzowa duszona z jabłkami i cebulą to proste i tanie danie obiadowe. Wieprzowa wątróbka jedzona regularnie wzmacnia siły witalne organizmu. Wątróbka wieprzowa jest dużo słodsza od drobiowej. Tak sporządzoną wątróbkę można serwować z kromkami chleba lub ziemniakami.

Składniki:
• 500g wątróbki wieprzowej
• mleko
• mąka do panierowania
• 1 jabłko
• 2 cebule
• olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Wątróbkę moczyć w mleku przez godzinę. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Jabłko pokroić w ósemki i dodać do cebuli. Wątróbkę umyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące i dodać na patelnię do cebuli i jabłek. Oprószyć pieprzem i smażyć do miękkości. Na koniec posolić. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub z kromkami chleba.

Wszystkie składniki znajdziesz na www.eszyneczka.pl Zapraszamy do zakupów!
Sprawdź, gdzie znajdziesz swoje ulubione Delikatesy Szyneczka.

Powrót do Aktualności
02 maja 2024

3 przepisy na:
BOCZEK GRILLOWANY!

Czytaj dalej
25 kwietnia 2024

Nowa gazetka Delikatesów Szyneczka- sprawdź tutaj!

Czytaj dalej

Wazne aktualności

09 kwietnia 2024

Aplikacja HAM Card na telefon!
Pobierz i płać mniej!

Czytaj dalej