#

Wątróbka wieprzowa duszona
z jabłkami i cebulą!

Wątróbka wieprzowa duszona z jabłkami i cebulą to proste i tanie danie obiadowe. Wieprzowa wątróbka jedzona regularnie wzmacnia siły witalne organizmu. Wątróbka wieprzowa jest dużo słodsza od drobiowej. Tak sporządzoną wątróbkę można serwować z kromkami chleba lub ziemniakami.

Składniki:
• 500g wątróbki wieprzowej
• mleko
• mąka do panierowania
• 1 jabłko
• 2 cebule
• olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Wątróbkę moczyć w mleku przez godzinę. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Jabłko pokroić w ósemki i dodać do cebuli. Wątróbkę umyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące i dodać na patelnię do cebuli i jabłek. Oprószyć pieprzem i smażyć do miękkości. Na koniec posolić. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub z kromkami chleba.

Wszystkie składniki znajdziesz na www.eszyneczka.pl Zapraszamy do zakupów!
Sprawdź, gdzie znajdziesz swoje ulubione Delikatesy Szyneczka.

Powrót do Aktualności
07 listopada 2024

Nowa gazetka juz jest!

Czytaj dalej
31 października 2024

Przepis tygodnia: Gulasz wołowy

Czytaj dalej

Wazne aktualności

24 lipca 2024

Aplikacja HAM Card na telefon!
Pobierz i płać mniej!

Czytaj dalej