#

Przepis tygodnia: Gulasz wołowy

Przepis tygodnia: Pyszne danie z naszego mięsa - Gulasz wołowy

Gulasz wołowy to tradycyjne danie kuchni polskiej i węgierskiej, które charakteryzuje się gęstym, aromatycznym sosem oraz miękkimi kawałkami wołowiny.
Przygotowuje się go zazwyczaj z kawałków mięsa wołowego duszonego z cebulą, czosnkiem, papryką oraz przyprawami.
Gulasz często podawany jest z dodatkami, takimi jak kluski, pyzy, ziemniaki lub chleb.

Dzisiaj przygotujemy pyszną potrawę, którą można zaserwować na wyjątkowe okazje lub po prostu na rodzinny obiad.
Gulasz wołowy to uczta dla podniebienia, którą z pewnością pokochają wszyscy!

Składniki:

- 1 kg wołowiny (np. łopatki)
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 papryki (czerwona i zielona)
- 3 marchewki
- 3 ziemniaki
- 500 ml bulionu
- 2 łyżki papryki w proszku
- Sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Wołowinę pokrój w kostkę, cebulę w pióra, czosnek posiekaj.
2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek, smaż aż cebula będzie szklista.
3. Dodaj mięso i smaż, aż się zrumieni.
4. Dodaj pokrojone papryki i marchewki, smaż przez kilka minut.
5. Wlej bulion, dodaj paprykę w proszku, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
6. Na 30 minut przed końcem gotowania dodaj pokrojone ziemniaki.


A dla zabieganych proponujemy gotowe dania w słoikach marki HAM Expert do kupienia w Delikatesach Szyneczka.
Sprawdź, gdzie znajdziesz swoje ulubione Delikatesy Szyneczka.

Bądź na bieżąco z naszymi promocjami ! Śledź nas na facebooku!
Codziennie fantastyczne okazje cenowe!

Zainstaluj naszą aplikację HAM Card na telefonie i bądź zawsze na bieżąco z ofertą oraz codziennymi promocjami!

Powrót do Aktualności
07 listopada 2024

Nowa gazetka juz jest!

Czytaj dalej
24 października 2024

Nowa gazetka już jest!

Czytaj dalej

Wazne aktualności

24 lipca 2024

Aplikacja HAM Card na telefon!
Pobierz i płać mniej!

Czytaj dalej