#

Jakie wędliny na świąteczny stół?

Wielkanocne wędliny to nieodłączny element tradycyjnych świątecznych potraw, które cieszą się dużą popularnością w wielu krajach. Oto kilka rodzajów oraz propozycji smakowych, które można uwzględnić w wielkanocnym menu:

Szynka - jedna z najbardziej popularnych wędlin wielkanocnych. Może być duszona, pieczona lub gotowana. Można ją podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco.

Kiełbasa wiejska - tradycyjna polska wędlina z grubego mięsa wieprzowego, doskonale nadająca się do pieczenia lub duszenia.

Pasztet - mięsna pasta, którą można przygotować z różnych rodzajów mięsa, np. z drobiu, wieprzowiny czy jagnięciny. Doskonale smakuje z chrzanem lub marynowanymi warzywami.

Boczek - często podawany na zapiekankach lub jako dodatek do sałatek. Może być wędzony, solony lub marynowany.

Najlepszym wyborem przygotowującym wielkanocne dania będą wyroby marki HAM dostępne w Delikatesach Szyneczka. Warto postawić na jakość składników, które są podstawą udanego świątecznego menu.

Powrót do Aktualności
14 maja 2024

Wspólnie zasadziliśmy 1281 nowych drzew!

Czytaj dalej
09 maja 2024

NOWA GAZETKA!

Czytaj dalej

Wazne aktualności

09 kwietnia 2024

Aplikacja HAM Card na telefon!
Pobierz i płać mniej!

Czytaj dalej