#

Jakie wędliny na świąteczny stół?

Wielkanocne wędliny to nieodłączny element tradycyjnych świątecznych potraw, które cieszą się dużą popularnością w wielu krajach. Oto kilka rodzajów oraz propozycji smakowych, które można uwzględnić w wielkanocnym menu:

Szynka - jedna z najbardziej popularnych wędlin wielkanocnych. Może być duszona, pieczona lub gotowana. Można ją podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco.

Kiełbasa wiejska - tradycyjna polska wędlina z grubego mięsa wieprzowego, doskonale nadająca się do pieczenia lub duszenia.

Pasztet - mięsna pasta, którą można przygotować z różnych rodzajów mięsa, np. z drobiu, wieprzowiny czy jagnięciny. Doskonale smakuje z chrzanem lub marynowanymi warzywami.

Boczek - często podawany na zapiekankach lub jako dodatek do sałatek. Może być wędzony, solony lub marynowany.

Najlepszym wyborem przygotowującym wielkanocne dania będą wyroby marki HAM dostępne w Delikatesach Szyneczka. Warto postawić na jakość składników, które są podstawą udanego świątecznego menu.

Powrót do Aktualności
07 listopada 2024

Nowa gazetka juz jest!

Czytaj dalej
31 października 2024

Przepis tygodnia: Gulasz wołowy

Czytaj dalej

Wazne aktualności

24 lipca 2024

Aplikacja HAM Card na telefon!
Pobierz i płać mniej!

Czytaj dalej